fredag 20. juni 2008

Tuppeline

Mi kjære TUPPELINE


Mi kjære Tuppeline døde i går og er blitt begravd på garden vår. Ei gammal snill dame som har vore ein spesiell venn i mange år. Høner er ikkje dumme har eg erfart og høner likar famileliv.
Tuppeline vart sikkert minst 6 år, eg er komen ut av telling, men vi har hatt henne lenge. Vi hadde 2 slike Cocin-høner, men den eine døde for 3-4 år sidan. Cockin arten er ein ekstra stor sort , er tung og veldig lite flyvedyktig. Men ho har vore hagehøna mi i alle år, joggar vraltande bort til oss når vi et, grillar og når eg ropa på henne. Og ho har holdt seg i hagen ved huset og løa heile tida. Ein gong for ho inn til naboen, men det var fordi mannen min stod der og prata!

Ho kosa seg med godbitar frå handa mi. Tuppeline la store brune egg i sin ungdom, men no er det lenge sidan siste egg! Men eg har beholdt henne likevel, for eg tenkjer ofte på at dei som td. har hund,..... dei forar og passar på dei òg, men får heller ikkje egg!!
Eg må nok ha meg ei ny Tuppeline snart, for dette er ein utruleg rolig og godlynt rase.
Her er Tuppeline i lag med den einaste høna eg har att no, ei Islandshøne. Dei har nok fått prata litt ut sine nifse opplevingar den siste tida. For tidleg i mai hadde dei besøk av Mikkel Rev, han tok hanefar og ei brun høne ei natt vinduet stod ope, og ein kan berre tenkje seg marerittet til desse to hønene som overlevde.

Skal bestille meg verpehøner ut på seinsommaren, så då skal eg nok fråtse i egg igjen håpar eg.
Klukk klukk, høyrer gjerne trøsteord frå andre Hønemødre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann. No er det helg, og for min del også sommerferie, 2 herlige måneder med fri :) Ønsker deg ei fin sankthanshelg. Klem fra Ronille

Aina sa...

Litt hønemor, men ingen høner her:0) Men det er trist å miste dyrene en er glad i, håper du får en ny flott ei som også betyr mye for deg.

Ha en god helg tross alt!

Klem fra Aina.

Huset i skogen sa...

Å så heldig du er som har høner! Det ønsker jeg meg å, men har ikke noe ordentlig sted å ha dem når det er vinter. Høner er slett ikke dumme, og det er mange fine raser å velge i mellom. Så tam som Tuppeline virket for å være så blir det trist ja! Men hun var gammel til en høne å være, og hun har sikkert hatt et godt liv.

Ønsker deg en riktig god helg:)

Klarafina sa...

Jeg har aldri hatt noen høne eller andre fjærkre, men skjønner at det må være trist når en slik venn blir borte.
Passet fire, fem, seks høner (greide aldri å finne ut hvor mange de egentlig var) en gang jeg bodde i Irland. Veldig koselig å bli møtt med masse oppmersomhet om morgenen da jeg kom ut. Skjønner jo at de var interessert i å få mat, men likevel......