fredag 23. november 2007

Nesten som Julafta i dag!!


Den store dagen i heimen her er komt!! Gjett om vi har gleda oss lenge no,- heilt sidan august! Så til dei som ikkje har følgt med meg i det siste, så er dattera mi komt heim frå Usa i dag!! Endelig! Flyet hadde slik medvind at det kom 50 min før tida på Gardermoen!! (vi har sikkert ein storm frå vest i vente snart då...)

Ho landa trygt og godt, og vart politiekskortert heilt heimatt!! (Storebror hadde fridagar og henta, så no er vi fullt hus ei veke framover)

"Amerika-koffertar" slik dei ser ut i dag, (pluss litt taxfree)

Dette er berre litt av bagasjen, resten kjem i lag med bilen om ein månad!Har hatt fridag i dag, men ingen avslapningsdag må vite, har baka, handla, rydda hus og småpynta litt. Dattera har bestilt menyen for lenge sidan: skikkelig heimelaga grovbrød, brunost og rørt jordbærsylte. ( Og då vi sat og åt var det: Stønn, nydelig, beste "middagen" eg har ete, dette var tydelig mat som saknast i Usa!!)

Eg fekk reint julestemning ut over dagen då det begynte å bli fint og ryddig i huset. På ein butikk fann eg kvite julestjerner (litt tidlig dette, men måtte berre ha dei for anledning dagen i dag!), dei var så billige at eg kjøpte 2! Eg har plassert blomstrane i den eine gangen, så eg håpar at dei står seg lenge.Kvit julestjerne er berre nydelig!

Synest dei melerte blada er ganske dekorative!
Eg har kjøpt meg 2 nye lykter til å ha ute, og då det byrja å bli mørkt ut på ettermiddagen, kunne eg endelig tenne lysa der. Stemningsfullt!

10 kommentarer:

Bim H-D sa...

*ler*
Skönt och ha fått hem dotter... brukar vara härligt när de dyker upp efter en längre stund borta... här räcker det med att de bor i Kiruna och Haparanda - 140mil hemifrån...
Och vit julstjärna är inte tidigt... den vita är en advensstjärna har jag fått lära mig, inte julstjärna... någon trädgårdskunnig meddelade det i något tvprogg... röd är julstjärna däremot...
Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som inser att eftersom hon vill ha vita till sitt kök... Ja, då lär hon få handla till advent och inte vänta, kanske... ;) Läckert att kunna ha lyktor ute... vovven tar hand om mina om jag ställer ut... en kraschade hon i juletid ifjol som valp, och zinkbaljan med vinterväxter grävde hon upp i vårvinter, suck...

Tiril sol sa...

Det var kjekt å høyre at dottera er heime igjen. Riktig god helg til deg og dine frå oss over vegen:-))

Emmeline sa...

Så koselig å få jenten din hjem igjen, tenker at nå kommer dere til å få en flott periode med huset fullt av folk, så kjekt. Lyktene var knallfine---utrolig flotte! Nå må dere slappe av og virkelig kose dere hele gjengen!
Goood helg:0)

Haldis sa...

Kjekt å høyre at ho er heim komen!Ottas eg og,las på bloggen hennar og syntest ho tok sjansar ilag med ville dyr og kanskje "tvilsame" folk.Kos dokke kjempemasse,resten av julegåva kjem vel seinare!

Atelier soulan d'emperos sa...

It's my first visit in your blog.
I discover it from "la maison douce".
I will come back.

Lindas Hus.. sa...

Hei Flotte stjerner... Nydelige
lykter som ønsker velkommen i høstmørke.Tenk bare 1mnd til julekvelden.God helg! Linda :))

Ingun sa...

Hei der ....det er dei små kvardagslige ting som tell ..eg kjenner liksom dufta av brød og boller og rørt jordbærsyltetøy...God helg beste helsing Ingun

Mia sa...

Det var nok stas å få "Amerika-fareren" hjem igjen! Deilig med hjemmelaget god mat og det hele. Deilig var det også for meg å komme hjem igjen fra Amerika, Takk for koselig god-tur hilsen. Og visst var det stort å reise, men alltid deilig å komme hjem også (som din datter sikkert er enig i).

Under en vind sa...

Så skönt att ha dottern hemma igen!!!
Vackra bild med fina julstjärnor! Önskar dig den bästa av söndagar! Kram!

chatrine sa...

Så koselig at du fant veien til min blogg, og tusen takk for hilsen til meg!
Jeg har nok desverre ikke navnet på min stol. Men den type møbler er i By-cast skinn, og det får de til å se litt engelsk-aktig ut. Og de er alle i mørkbrunt skinn, og den litt stramme fasongen. Jeg tror nok liknende finnes i de fleste møbelbutikker hvor de har godt utvalg.
Så koselig blogg du har!
Kommer innom å titter snart igjen:)
Lykke til i jakten på stol! Og kos deg med amerika-fareren hjemme igjen!
Klem fra chatrine