



Oppskrifta vart også til undervegs, omtrent slik er den:
UNIVERSALOPPSKRIFT
1 l lunka lettmelk
1 pk gjær
2 ts salt
3 ts sukker
1 ts bakepulver
0,5 dl rapsolje
mjøl til passelig fast deig ( eg hadde i ca 2 dl sammalt grov kveite, resten fint kveitemjøl)Hev minst 1/2 time før utbaking. Lag små bollar som du bakar ut til ein liten rund leiv, ca 10-12 cm og ganske tynne.
Dei som skal bli foccacia hadde eg på olivenolje, rosmarin og Maldonsalt.
Steik v/250 i ca 9 min.

7 kommentarer:
Disse skal testes, tusen takk for oppskrift:)
Jeg prøve oppskrift,det se ut som sprise opp.
Hilsen Tiny
Den skal prøves en dag, takk :)
Ser ut som en "må testes med en gang" oppskrift. Skrevet ut her nå, tusen takk for at du deler.
Ups - forrige kommentar var fra meg og ikke Solveig. var visst noen som hadde lånt pc'n her....
Har lyst til å prøve oppskriften, men kan man fryse dem?
Kari :-)
Til Kari!
Dei er laga som vanlig gjærbakst og kan frysast, men er alltid best som nysteikt og litt sprø. Eg brukar ikkje å planlegge å fryse dei, for dei forsvinn altid same dag!
Legg inn en kommentar