Eg brukar ikkje å koke syltetøy i store mengder og setje i boda, vanlegvis hentar eg bær frå frysen og kokar etter behov. Sjølv om eg no har laga 4 sortar, er det ikkje mange glasa eg har laga, men tykte det var litt kjekt å prøve nye sortar.
- Litt molte har eg funne på mine fjellturar, den sylta er berre herlig , åleine eller på brunost! Oppskrift frå Certo syltepulver.
- Solbærsyltetøy: Eg planta 3 solbærbusker i forfjor, og i år kunne eg plukke 850 g bær! Oppskrifta fann eg på nettet: 1 kg solbær, ca 8 dl vatn, 2 kg sukker, Kok bæra i 5 min. Eg hadde i tillegg 1/2 pose Certo syltepulver oppi, den vart då passe stiv og kjempegod.
- Jordbærsylte er vanleg, men desse bæra er frå min nyplanta åker i sommar, så dei var ekstra gode!!
- Morellsylte, sjeldan kost, men godt. Oppskrift under her!
5 kommentarer:
yam... yam.....
Nam, nam! Dette såg godt ut. Gourmet aften snart.
Så flink du har vert! Det blei mye godt syltetøy.Har hekla min første sekskant nå nettopp, takk for oppskrift i eldre innlegg!Så flott blogg du har! Klem fra Mira
Deilig med hjemmelaget syltetøy. Jeg kokte en stor kjele kirsebær i går. Fikk ikke tak i slikt verktøy til å ta ut steinene, så jeg plukket for hånd etter koking. Tok tid, men godt ble det!
hvorfor ikke:)
Legg inn en kommentar