onsdag 22. juli 2009

Gourmetsyltetøy

4 gourmetsylteglas på rad! Frå venstre: Molte, solbær, jordbær og morell.

Eg brukar ikkje å koke syltetøy i store mengder og setje i boda, vanlegvis hentar eg bær frå frysen og kokar etter behov. Sjølv om eg no har laga 4 sortar, er det ikkje mange glasa eg har laga, men tykte det var litt kjekt å prøve nye sortar.
  • Litt molte har eg funne på mine fjellturar, den sylta er berre herlig , åleine eller på brunost! Oppskrift frå Certo syltepulver.
  • Solbærsyltetøy: Eg planta 3 solbærbusker i forfjor, og i år kunne eg plukke 850 g bær! Oppskrifta fann eg på nettet: 1 kg solbær, ca 8 dl vatn, 2 kg sukker, Kok bæra i 5 min. Eg hadde i tillegg 1/2 pose Certo syltepulver oppi, den vart då passe stiv og kjempegod.
  • Jordbærsylte er vanleg, men desse bæra er frå min nyplanta åker i sommar, så dei var ekstra gode!!
  • Morellsylte, sjeldan kost, men godt. Oppskrift under her!
I år hadde vi veldig mykje moreller, så eg måtte prøve å lage sylte av dei bæra også. Har aldri laga slik sylte før, men den vart mild og god. Kokte bæra med steinane i, dei kokte ikkje lause frå bæra så dette er ikkje sylte for små barn! Eg brukte oppskrift frå Certo syltepulver-pakken.



Solbærsylte under produksjon!

5 kommentarer:

Ati. Norway. sa...

yam... yam.....

Haldis sa...

Nam, nam! Dette såg godt ut. Gourmet aften snart.

Mira sa...

Så flink du har vert! Det blei mye godt syltetøy.Har hekla min første sekskant nå nettopp, takk for oppskrift i eldre innlegg!Så flott blogg du har! Klem fra Mira

Klarafina sa...

Deilig med hjemmelaget syltetøy. Jeg kokte en stor kjele kirsebær i går. Fikk ikke tak i slikt verktøy til å ta ut steinene, så jeg plukket for hånd etter koking. Tok tid, men godt ble det!

Anonym sa...

hvorfor ikke:)