søndag 19. juli 2009

Bærlandet.......

Det er travle tider for både fuglane og meg, for den eine bærsorten avløyser den andre her hos meg!
Jordbærsesongen er på hell, og det minkar fælt på morellane mine også. Eg går ein del i fjellet, og no er blåbæra modna i dei lavast liggande områda. Mmmmm, snakk om å gå på tur med slikt snop langs råsa! Blir mange stopp og litt blå fingrar! Måtte plukke med meg ein bukett heimatt for å ha dei til kakepynt.
I lag med bringebær som no modnar for fullt,.....i massevis!

Ei deilig bringebærterte vart helgas snadder. Ein enkel kakebotn, 1 pk vaniljekrem oppå og bær øverst. Enkelt men veldig godt!

OPPSKRIFT

2 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl mjøl
50 gr smelta smør
0,5 ts bakepulver
ca 0,5 dl melk
Denne kaka er veldig enkel å lage, for du har alt opp i ein bolle og rører sammen med ein strengvisp, gjort på 1 min!!
Steik v/200 gr i 15-20 min.
I hagen min modnar også solbær og rips no, så det er nok å plukke på! Litt sylte og litt ripsgele blir det nok med det første.
Må nok ha plukkepausar innimellom, då er det godt med ein fjelltur! ........men den som trur at det betyr heilt "plukkefri" må tru om att, for plutselig dumpar ein bort i fjellets gull,...MOLTER, og då må ein sjølvsagt plukke det også.

.........det er like før eg drøymer om raude, blå og gule bær snart, men eg er vel ikkje åleine om det vel??????
2 kommentarer:

Ati. Norway. sa...

Hei, du er langt fra aleine! Vi har rips, solbær,jordbær on blåbær på fjellet rett over døra. Det blit masse syltetøy og spiseri :)

2ne sa...

Ja, dette ser forfriskene ut. Må nok ut og plukke litt blåbær jeg også men er kanskje litt tidlig noen steder. Nammmmmmm.....