onsdag 3. desember 2008

Tid for pepperkaker?

Eg har spandert på meg ei ny peparkakeform i år! Falt heilt for denne av plast med godt gummigrep (det brune) og med piggar som markerer auger, munn og knappar. Så no må eg snart til å finne fram oppskriftene mine, og sjølvsagt velge den beste!
Men har også søkt på tine.no
Der er det mange gode oppskrifter å velge mellom, så ei av desse har eg lagt ut på sida her. Kanskje det er denne eg skal prøve meg på i år??

Bilder frå Tine

Ein pepperkakeadventskalender,...langt ord og lang rekke med kaker!
Her er tine si oppskrift:

Ingredienser

250 gr TineSmør
125 gr lys sirup
1,5 dl TINE Kremfløte
250 gr melis
400 gr hvetemel
2 ts natron
2 ts malt nellik
0,5 ts ingefær
1 ts malt kanel
1 ts nykvernet pepper
100 gr finhakkede mandler
Melisglasur:
1 stk. eggehvite
200 gr melis


Slik gjør du
Pepperkakeformer. I stekeovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Bland smør, sirup,fløte og melis i en kjele. Varm opp til melisen er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.

Rør i siktet i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.

Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.

Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.

Melisglasur:

Visp eggehviten lett. Visp inn litt melis av gangen til massen blir så fast at den danner myke topper. Juster evnt med mer melis enn 200g.

Sprøytepose får du kjøpt ferdig med ulike tuter med forskjellig størrelse på hullene. I mangel av dette, kan du lage kremmerhus av matpapir som du vikler rundt hånden til en kjegle. Klipp et lite hull i tuppen.

Bilder frå Tine

2 kommentarer:

Karna sa...

Oj det må jeg si....er vel kanksje ikke utstyret det står på, er vel heller tiden til å få baket...

pepperkverna sa...

Knalltøff peperkakemann. Hvor fatn du han? Hege