Men har også søkt på tine.no
Der er det mange gode oppskrifter å velge mellom, så ei av desse har eg lagt ut på sida her. Kanskje det er denne eg skal prøve meg på i år??
Bilder frå Tine
Her er tine si oppskrift:
Ingredienser
Ingredienser
250 gr TineSmør
125 gr lys sirup
1,5 dl TINE Kremfløte
250 gr melis
400 gr hvetemel
2 ts natron
2 ts malt nellik
0,5 ts ingefær
1 ts malt kanel
1 ts nykvernet pepper
100 gr finhakkede mandler
Melisglasur:
1 stk. eggehvite
200 gr melis
Slik gjør du
Pepperkakeformer. I stekeovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Bland smør, sirup,fløte og melis i en kjele. Varm opp til melisen er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
Rør i siktet i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.
Melisglasur:
Visp eggehviten lett. Visp inn litt melis av gangen til massen blir så fast at den danner myke topper. Juster evnt med mer melis enn 200g.
Sprøytepose får du kjøpt ferdig med ulike tuter med forskjellig størrelse på hullene. I mangel av dette, kan du lage kremmerhus av matpapir som du vikler rundt hånden til en kjegle. Klipp et lite hull i tuppen.
Bilder frå Tine
2 kommentarer:
Oj det må jeg si....er vel kanksje ikke utstyret det står på, er vel heller tiden til å få baket...
Knalltøff peperkakemann. Hvor fatn du han? Hege
Legg inn en kommentar