Eg har fleire slike tre her eg bur, eitt et digert (ca 6 m høgt ), og nokre som er mindre.
Blomsterklasane er ca 15 cm i diam., fine når dei er i blomst. Men når dei blomstrar av, så losnar dei frå stilken, og er det litt vind, så "snør" det blomster i hagen min av og til.
Stilkane har ei stram lukt, og sikkert like stram smak, så dei klipper eg av.
OPPSKRIFT
Stilkane har ei stram lukt, og sikkert like stram smak, så dei klipper eg av.
OPPSKRIFT
35 blomsterklasar, klipp av stilken
Legg dei i ei stor panne/eller kar med lokk
Kok opp 3 l vatn og 2 kg sukker til lake,
dette slår du over blomstane.
2 pk sitronsyre, løys opp i litt av laken og bland i.
3 sitronar, skjær dei i tynne skiver, ha oppi og bland alt.
Settes kaldt i 3-5 dagar (eg let det stå 5 dg)
Rør i det av og til.
Etter 5 dg. silte eg safta, og den var klar til smaking!Jovisst smaka den sommar! Litt sitronsmak, litt bitter smak, litt grapeliknande smak.
Safta må frysast for å holde seg. Eg fraus den ned i små glas, skal ta opp litt etter litt til vinteren for den skal vere god mot forkjølelse!
....og slik vart resultatet!
Håper at eg har inspirert fleire til å prøve no, sjølv om blomstringa kanskje er på hell.
Lykke til!
4 kommentarer:
Har også hørt at den safta skal være så god. men er ikke så kjent i blomsterverden jeg, redd for å plutselig begynne å koke hundekjeks eller noe sånt, hehe :)
Dette verka spennade!! Hadde vore kjekt å lage. HAr plana om å lage ribsbærsaft i år, har saftkokar, bare eg får tak i nok bær. Eg har ikkje så mykje bærbuska sjølv.
Kos deg:) Klem
Så gøy å prøve noe nytt!!
Har bare laget saft av rips jeg......
Du spurte hvor jeg kjøpte mine GG saker og det er på Lysthuset/Amfi Flåten. Det ligger ca 3 mil utenfor Bergen sentrum.
Ha en fin kveld:O)
Heisann. Innom med en liten sommerklem og ønske om ei fin helg :)
Legg inn en kommentar