
Eg har fleire slike tre her eg bur, eitt et digert (ca 6 m høgt ), og nokre som er mindre.



35 blomsterklasar, klipp av stilken
Legg dei i ei stor panne/eller kar med lokk
Kok opp 3 l vatn og 2 kg sukker til lake,
dette slår du over blomstane.
2 pk sitronsyre, løys opp i litt av laken og bland i.
3 sitronar, skjær dei i tynne skiver, ha oppi og bland alt.
Settes kaldt i 3-5 dagar (eg let det stå 5 dg)


Rør i det av og til.
Etter 5 dg. silte eg safta, og den var klar til smaking!
Jovisst smaka den sommar! Litt sitronsmak, litt bitter smak, litt grapeliknande smak.
Safta må frysast for å holde seg. Eg fraus den ned i små glas, skal ta opp litt etter litt til vinteren for den skal vere god mot forkjølelse!....og slik vart resultatet!
Håper at eg har inspirert fleire til å prøve no, sjølv om blomstringa kanskje er på hell.
Lykke til!
4 kommentarer:
Har også hørt at den safta skal være så god. men er ikke så kjent i blomsterverden jeg, redd for å plutselig begynne å koke hundekjeks eller noe sånt, hehe :)
Dette verka spennade!! Hadde vore kjekt å lage. HAr plana om å lage ribsbærsaft i år, har saftkokar, bare eg får tak i nok bær. Eg har ikkje så mykje bærbuska sjølv.
Kos deg:) Klem
Så gøy å prøve noe nytt!!
Har bare laget saft av rips jeg......
Du spurte hvor jeg kjøpte mine GG saker og det er på Lysthuset/Amfi Flåten. Det ligger ca 3 mil utenfor Bergen sentrum.
Ha en fin kveld:O)
Heisann. Innom med en liten sommerklem og ønske om ei fin helg :)
Legg inn en kommentar