onsdag 25. juni 2008

Odessa lue

Sist helg begynte eg endelig på denne Odessa-lua. Har hatt mønster til den sidan i vinter, eit litt artig mønster og enkel fasong på lua. Den er litt kort, men desto meir kledelig. Eg har strikka den i Mandarin Classic, og det gjekk ca 1 nøste. Veldig kjekt mønster å strikke og enklare enn det ser ut til.

Men under oppstart av strikket las eg at eg måtte sette ein maskemarkør ved omgangsslutten.
Det fekk meg til å lage meg nokre maskemarkørar. Endelig det også! Hadde sånn innkjøpslyst tidleg i vår, kjøpte perler og utstyr, og så....... vart dei liggande i ei skuff.
Det var så kjekt å lage at sjølv om eg trengde berre 1 så laga eg 2, og neste dag laga eg 3 til.

Blomster og blad!
Har laga 1 med ring, 2 med wire, desse kan træast inn på strikkepinnen, og 2 med krok som kan hektast på der ein treng det. Eg lurer litt på å lage nokre fleire og legge ut for salg på Julianns Bu, vil nokon ha slike før der evt. kjem nokre i BUA, så kan de sende meg ein epost, adr står oppe til høgre.Og dette fine hjertet med krok hamna i dag på glidelåset på eit penalhus, praktisk!

6 kommentarer:

Mia sa...

Hei på deg, Juliann, og takk for koselig kommentar i bloggen min. Jeg lager rolour-kantene til de løse trekkene mine selv... jeg kjøper flaggstang snor (også det samme som flisleggerne bruker mellom fugene på flisene) og skjærer stogget på diagonalen for å få en elastisk strimle (på 4-5 cm) som jeg lager rolourene av. Det er ganske så enkelt, og gir en fin fasong til det ferdige trekket (det er kun på veldig tykke stoffer, som "ola-trekket" og det andre hvite trekket i innlegget mitt, at jeg ikke har laget rolour til). Lykke til med eventuelle loose-covers; de er ikke så vanskelige å lage som det kan muligens se ut som...

Så må jeg bare (som en hønemor) si at det var trist å lese om hønen som døde, men godt at ikke mikkel rev tok den siste din da...

Steinbokkjen ;o) sa...

Flott hua og markørar og koooz å kikka på siå di ;o)
Ha ei hææææææærle helg!

Garden Angel sa...

Takk for gode ord på bloggen min! Ja vi må jo hjelpe hverandre når det trengs:)
Flotte ting du har laget!
Søt lue:)
Ha en fortsatt fin kveld!
Hilsen meg(",)

Nyperosa sa...

Hei,

rullet bakover på
bloggen din, veldig
mye fine bilder her.
Likte særlig godt
bildene fra fjellturen.

CD`en er homemade
på cd plate. Jeg kan
sende deg en, men er
tom for cd`er, så
det kan ta litt tid.
Send ei adr. til
nyperosa@live.no

See You : )

Anonym sa...

Heisann. Innom på Bloggbesøksrunde, og for å ønske deg ei god helg. Kjempe fin lue :)
Klem fra Ronille

Karna sa...

Nydlig lue og kjempe flotte markører!! (håper bare det er leeeenge til vi får brukt for lue selv om den var fin...he,he...)

Ha en fin helg!