tysdag 10. juni 2008

Grove Anisbrød

I går kveld sat eg og kosa meg med varm te, og kjende dufta av krydderbrødet som stod i ovnen. I dette brødet har eg brukt anisfrø som krydder, det gir både herlig duft under steiking, og smakar nydelig.Oppskrifta har eg fått av ei quiltevennine, Anne Marie, tusen takk til deg, anbefaler andre å prøve denne oppskrifta.


GROVE ANISBRØD, 2 stk

7 dl lunka melk
1 pk gjær
100 g smelta margarin
2 dl lys sirup
1,5 ts salt
3 ss anisfrø
5 dl grov rug
12 dl kveitemjøl

Bland alt i kjøkkenmaskin og hev godt.

Lag 2 flettabrød og hev i minst 30 min.

steik v/200 gr i ca 40 min



Kjempegode! Smakar godt med berre Bremykt på , men også med ost. Håpar at mange av dåkke bloggarar vil prøve denne oppskrifta, for den er god.

PS! Viss du vil ha fine brød, så erstattar du berre det grove mjølet med kveitemjøl.


4 kommentarer:

Anna Lisa sa...

Åh...nå fikk eg lyst å svinge meg rundt og bake slike!!
Det så nydelig ut.
Takk for oppskrifta, den kjem eg nok til med å prøve ein gong!!
Ha ein fin kveld.
Klem

Inger sa...

Disse må jeg prøve. Takk for oppskrift og ha ei flott uke.

Anonym sa...

Va tilfeldigvis innom sida di,og det va jammen lurt for den oppskrifta va super.Blomkålsuppe og ferske anisbrød med masse bremykt/brelett? på.Herleg
Klem frå Anne i klubben

Anni sa...

Har taget opskriften med mig, disse brød må jeg prøve, dejligt med hjemmebagt brød. Ha en god søndag.