torsdag 6. desember 2007

Oppskrift på Julemenn

I går laga eg julemenn i lange baner, eg brukte ei ny oppskrift som eg fekk av ein kollega. Kakene vart veldig gode, og til kaffien i kveld var dei fremdeles sprø og fine. No kjem oppskrifta på kakene etter løyve frå kollegaen min til å publisere den. Som kjent er dei fleste gode oppskrifter veldig hemmelige, denne får leve sitt hemmelige liv i bloggverda vår no!

Oppskrifta er oppgitt i koppar, så forholdet er nokolunde likt same kva kopp ein brukar. Eg brukte ei stor krus, og fekk minst 10 plater med kaker! Det vart reine køen med steikeklare menn og damer på kjøkkenbenken min då det stod på som verst.


Julemenn
3 koppar sukker
1 kopp potetmjøl
2 ss hornsalt
Bland sammen det tørre og tilsett dette :
1 kopp smelta margarin
1 kopp melk
1 kopp vatn
1 sammenvispa egg
Mjøl til deigen blir passe fast, den skal ikkje være klissete.
Steik v/200 gr i ca. 8 min midt i ovnen

6 kommentarer:

Emmeline sa...

Hemmelige oppskrifter ja det liker vi veldig godt. Så nå har jeg tatt frem oppskriftsboken her og skriver så blekket spruter;) jeg samler på gode oppskrifter og må innrømme at jeg ikke har noen gode kakemenn oppskrifter, kun en veldig dårlig oppskrift--men det er jo den vi har brukt likevel.
Ti brett...himmel og hav, får ta en litt mindre kopp tenker jeg. Hehehe!

Forgjengelige ting sa...

Nå har jeg altså vært innomher og funnet oppskrift på julemenn!! Tusen takk for at du la den ut!!

Anonym sa...

Men .. jeg lagde jo det men det ble jo bare røre..
Det er jo ikek hvetemel i den ?


Anna-Sofie (kakejenta)

Juliann sa...

Til Anna- Sofie: I oppskrifta står det mjøl til passe deig, dvs. du må prøve deg fram med mengda til deigen går an å bake ut, det er difor vanskelig å oppgi eit visst mål. Men deigen skal ikkje vere hard, men vere slik at du må bruke litt mjøl under og oppå når du kjevlar ut. Lykke til neste gand!

Tove's to og firbeinte sa...

Heisann...søkte på julemenn og fikk b.l.a opp din side - nå er det best for deg at dette blir gode julemenn altså,for nå setter jeg igang :)))

Tove's to og firbeinte sa...

Heisann...søkte på julemenn og fikk b.l.a opp din side - nå er det best for deg at dette blir gode julemenn altså,for nå setter jeg igang :)))