Har nettopp teke ein focaccia ut av ovnen, og slik ser den ut når den ligg der duftande og lekker, og varmen stig opp over kjøkkenbenken!!! Dette er ein "slumpe-focaccia", får av og til lyst til å eksperimentere litt. Då er det litt vanskelig med oppskrift, men sånn cirka er den:
ca 1 dl kefir (så lite fordi eg rista tomme nokre kefirpakkar med vatn!!!)
ca 7 dl vatn
25 g gjær
1 dl sammalt kveite grov
1 ts oregano
1 ts salt
5 ss olje (raps/oliven)
kveitemjøl til passe LAUS deig ( den skal vere så laus og klissete at du kan slå den ut over langpanna)
Hev minst 1/2 t
Slå så ut over langpanne
Slå over olivenolje og jobb oljen ned i deigen med fingertuppane
Dryss på rosmarin og Maldonsalt
Hev 45 min og steik ca 1/2 t v/225 gr.
Er det andre som har gode variantar av focaccia, så tek eg gjerne imot tips!!
3 kommentarer:
Beautiful blog ! Will visit again! Greetings from Germany Barbara
Takk for bryllupshilsen i bloggen min. Så koselig. Fin blogg du har:) Eg ønsker meg begge bøkene du har her nedenfor. Har snart bursdag så de står på ønskelista;) Ha en fin lørdagskveld.Klem
Legg inn en kommentar