søndag 16. september 2007

Nistemat!

Måtte berre prøve ut den fristande oppskrifta frå Frukost-TV sist veke, Kokke-Lise laga store LUNSJBOLLAR med mykje godt i. Deigen skulle vere med grovt mjøl i, det mangla eg sjølvsagt, så då vart det litt speltmjøl i staden.


Og som vanleg når ein bakar på sparket, så tek vi det vi har. Det vart litt kokt skinke og middagspølse, tomatar vart erstatta med krusedullar med ketchup, men jammen hadde eg både chili, rødløk og fersk basilikum til å ha i!! Kvitløk sløyfa eg, for det er kanskje lurt når to gutar skal ha det som niste, mor også iallfall. Og eg steikte ikkje fyllet før eg hadde det ut over deigen, det vart kjempegodt likevel!


Så i morgon tidleg kjem det til å gå fort med nistepakkane, bra det , for jobben startar allereie kl. 06.45, og då skal også hestane mine ha fått frokost før eg forlet heimen......
Her er oppskrifta:
Lunsjboller

Til ca 12 boller trenger du:

5 dl lunkent vann
1 pk fersk gjær evt. tørrgjær
1 dl olivenolje
2 ts salt
1-2 ts tørket oragano
10 dl hvetemel
6 dl grovbakst eller sammalt hvete


Fyll:
2 gule paprika
2 røde paprika
1 rødløk
2 hvitløkfedd
4 tomater
50 - 100 g pepperoni, salami eller skinke
en håndfull frisk basilikum, kan sløyfes
4 ss olivenolje
salt og pepper
150 g revet ost

Slik gjør du:
Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett vannet og rør til gjæren er oppløst.Ha i mel, salt, oregano og olivenolje, elt deigen til den blir smidig og slipper bollen. Dekk til bollen med plastfolie og la den heve mens du lager fyllet. Rens paprika, løk og hvitløk. Skjær alt i små biter eller strimler. Flå tomatene om du vil, del dem og fjern kjernen.
Skjær tomatkjøttet i mindre biter. Varm olivenolje i en stor stekepanne. Ha i paprika, løk og hvitløk. La det frese til grønnsakene blir myke og har fått litt farge. Rør inn tomater, pepperoni og basilikum. Smak blandingen til med salt og pepper og avkjøl.
Kna deigen godt sammen og kjevl den ut til et rektangel. Fordel fyllet utover deigen. Rull sammen som en rullekake og skjær opp rullen i tykke skiver. Legg skivene nesten inntil hverandre på et stekebrett eller i en langpanne. Dryss over ost og etterhev bollene under klede i ca. 30 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 210 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist

4 kommentarer:

Timotei sa...

Oi, disse ser gode ut! Takk for oppskrifta!
Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min! (Jeg har sendt deg en mail ang. Heather Baileys nålepute)
Ha en fortsatt fin dag!
Hilsen Rannveig

Strikkemor(o) sa...

Nam, dette såg godt ut! Mange fine feriebilder har du og!

Sol sa...

Mmmm....disse ser gode ut, tusen takk for tipset og for oppskrifta.den har jeg lyst til å prøve. Har sett gjennom bloggen din og funnet masse koselige innlegg og flotte bilder. Ser også at du har vært en tur i mitt elskede Bremanger ;-}
I sommer var jeg innom Primula Deesign, hun har så masse flott der. Fikk med meg noen fine stoffer som jeg enda ikke har fått sydd noe av.
Ønsker deg en fortsatt fin uke.

Ida sa...

Mmmmmm....! :)
Spennende nistemat i matboksen for både store og små dette. :)