onsdag 4. april 2007

Matlaging

Bursdag igjen!! No er det den nest yngste i huset som feirer dag, så då må mor lage til yndlingskaka,- sjokoladekake sjølvsagt! Og så vart det rullekake med heimelaga bringebærsylte og vispa fløyte i, og no står ei god bolledeig og hever seg.


Tidlegare i dag laga eg spesialsylta mi; rabarbra og aprikos.


Her er oppskrifta:

1 pose tørka aprikoser

1 kg rabarbra

1 kg sukker


Kutt aprikosene i små bitar, slå over 0,5 l vatn og la stå 1 døgn.

Rabarbraen kuttast i små bitar, kok opp i lag med aprikoser, la koke til aprikosene er møre. Ha i sukker, kok opp og rør til alt er oppløyst.

Her trengs ikkje konserveringsmiddel, blir stivt nok.

1 kommentar:

Elin sa...

Dette var no eit magisk syltetøy, stivt utan konservering! Fine påskefargar. Trur ikkje eg har rabarbara i frysen, men det ser kjempegodt ut! Nam....