fredag 10. april 2009

Mias påskekake

I dag har eg kosa meg med årets påskekake til kaffien. Denne oppskrifta fann eg på ein blogg då eg var fersk blogger for to år sidan, og har laga den sidan den gong. Bloggen har eg også besøkt mange gongar etterpå, denne dama har gleda mange med sine fine og inspirerande innlegg. Og dama er sjølvsagt Mias Landliv! Ta eit besøk i bloggen hennar!

Oppskrifta la ho ut på bloggen sin 3.4 2007, du finn den her, men eg har også kopiert den inn på denne sida.

APPELSINKAKE:
3 egg
3 dl sukker
200 g smør eller margarin
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts revet appelsinskall
1 dl appelsinsaft

Smelt smøret og avkjøl det. Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen bakepulver og hvetemel, og rør det sammen med smør, appelsinskall og sppelsinsaft i eggedosisen. Hell deigen i en godt smurt kakeform (ca. 1 1/2 l). Stek kaken litt nede i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 30 minutter. Hvelv den ferdigstekte kaken forsiktig ut av formen og avkjøl den deretter på rist. Ved servering drysses melis og litt revet appelsinskall over kaken.


Dette bildet er frå Mias blogg.

Tusen takk til Mia for denne gode oppskrifta, ønsker henne God Påske også!

6 kommentarer:

Prinsesse Elin sa...

Hei hei
Klart du skal få beskrivelse på sursteik.
En vanlig surret oksestek. Legges i en stor bolle med kulturmelk. Pass på å ha så mye melk at steken dekkes.
Så legges de i kjøleskapet i ca en uke. Snu på den hver dag.
Når den er ferdig surnet så tar du den opp og tørker av den og bruner i pannen eller jerngryte. Så stekes den som vanlig oksestek. Skjyen brukes til å lage saus av.

Denne gangen laget jeg den i leirgryte og det ble supert men jeg har laget den som helt vanlig oksestek i langpanne flere ganger.
Jeg pleier å legge løk og gulerøtter i bunnen. Så legger jeg steken oppå dette og til slutt heller jeg på vann i langpanna. Dette for å få eksta mye skjy. Jeg etterfyller om det trengs.

ved siden av serveres Waldorfsalat ( som jeg kjøper ferdig i delikatessen på Mega), tyttebæstyletetøy, gulerøtter og saus.

Lykke til :O)

Klem fra ELIN:o)

Lappetausa sa...

Takk for koseleg kommentar i dag. Ja, du er jamen blitt sprek og slank, her går det hin vegen, så det er vel ikkje tvil om kva som er sunnast!
Ha ei fin påske fortsatt!

Mallemor sa...

Den kaka såg frisk og god ut.Den trur eg eg skal prøve meg på når viskal ha en aldri så liten tjustart med feiring av en 3 års dag, som egentlig ikkje er før 26 april. Då kan vi dessverre ikkje dra på besøk... det er jo åpning av kultur-/ skule dagen før.

timelesshome annika sa...

Vilken härlig tårta och jag gillar bilden med apelsiner och det vackra blåa kannorna.Tussilago en av mina favoriter. De lyser som guld längs vägarna.
:) Påsk
Annika

toja sa...

Den kaka så jammen meg god ut! Jeg skal ha selskap i morgen, tror jeg prøver denne....da slipper jeg å reise i butikken også.

Randi sa...

Mmmmm...ser verkligen jätte-gott ut! Och Mias bild är helt underbar med den vackra buketten.
Önskar dig en fortsatt skön helg!
Kram Randi