Dette er ei kake som eg kallar Sviskekake og har botn av kokos, eit lag eggekrem, eit lag med sviskekompott og krem på toppen.
Vil du ha oppskrift så finn du den under her.
Kakebotn:
4 eggekviter
2 dl sukker
3 dl kokosmasse
2 ss mjøl
1 ts bakepulver
Stivpisk eggekviter og sukker og bland inn resten etterpå. Steik i 30 min v/175 gr. Kakeform 24 cm.
Eggekrem:
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl fløyte eller melk
2 ts maisennamjøl
Varm opp til kokepunktet til det stivnar. Kjøl av.
Sviskekompott:
Legg i vatn 1 pose svisker, gjerne over natta. Kok opp i litt av bløytevatnet, tilsett litt sukker (3-4 ss) og kok til alt det våte er kokt inn. Kjøl av.
Pynting:
Legg eggekrem oppå kakebotnen, deretter sviskekompott og vispa kremfløyte(1 pk) øverst . Pynt med raspa sjokolade og delte svisker.
4 kommentarer:
Så frestande - värt att testa nästa gång jag blir sugen på att utföra stordåd i köket...*ler*
Önskar dig en riktigt skön vår-vecka!
Den må jeg huske, liker kokos og svisker.....Takk!
Takk for oppskrift. No har eg trykt den ut og ventar på eit høve til å lage den. Kanskje søndag?
Hei på deg!
Takk for beskrivelsen på sekskantlappene! Resultatet ble ikke så bra, men beskrivelsen og bildene var gode:)
Trøster meg med at øvelse gjør mester...
Hilsen Gry
Legg inn en kommentar